• nl
  Background Image

  Sziget: Eiland van vrijheid

  Wat: Sziget Festival / Waar: Boedapest, Hongarije / Wanneer: 09 augustus t/m 16 augustus / Genre: You name it, they have it!


  Waarom Sziget Festival?

  Waarom je naar Sziget Festival moet gaan mag eigenlijk geen vraag meer zijn: Sziget heeft alles. Je hebt er misschien een keer van gehoord of je komt er al jaren. Feit is dat je met Sziget alle kanten uit kunt. Lees hier waarom.

  Óbudai Eiland

  Het begint bij de locatie: het Obudai eiland in Budapest, Hongarije. Nooit van gehoord waarschijnlijk, maar dat maakt niet uit. Je leest het goed: dit feestje wordt gevierd op een eiland. En daarmee is veel gezegd: zoals wel vaker met eilanden is het hier knusheid troef.

  Niet dat het klein is: 1500 x 600 meter. Maar op deze biotoop staat voor een dag of 7 jouw tent, ga je uit je dak bij acts van formaat, zwem je in de Donau, laat je je jezelf de lucht inschieten aan een stukje rubber en zie je 100 kleuren op de jaarlijkse color-party.

  Divers Sziget

  Sziget begon in 1993 als studentenfeest en is uitgegroeid tot het grootste open air festival van Europa. Niet gek dat Sziget door de jaren heen overladen is met prijzen. Het is een smeltkroes van culturen in hartje Europa. Van Britten tot Russen en van Zweden tot Spanjolen: op Sziget loop je ze tegen het lijf. En ja: ook veel Nederlanders.

  Sziget is een grote ontdekkingsreis van muziekstijlen, culturen en uiteenlopende types. Genoeg vermaak voor jou en je vrienden. Ben je met een grote groep? Voor ieder wat wils. Ga je met z’n tweetjes of desnoods alleen? Je maakt binnen no-time vrienden met Jan en alleman.

  Reis gezellig mee met de bus naar Sziget en boek direct je retourreis.
  Opstappen kan vanuit heel Nederland.
  Koude biertjes liggen in de bus en krijg je van het huis
  🙂 :

  Banner Busreis Nederland en België

  Acts

  Met artiesten als Alt-J, Martin Garrix, Dixon en Gui Boratto zit je sowieso goed. En o ja: Robbie Williams is er ook bij. Je weet wel, die jongen van Take That. Op Sziget vind je een keur aan artiesten en er is voor elk wat wils: nieuw aanstormend talent, gevestigde namen, gitaarmuziek en harde technobeats, het is maar goed dat je een week de tijd hebt om van alles wat mee te pikken.

  Sziget Stages

  Laat je vooral inspireren door de diversiteit aan stages: de grote Mainstage waar je opgaat in de massa, tenten voor wanneer het regent en onze persoonlijke favoriet: Colloseum stage. Wat een kunstwerk is dat! Compleet opgebouwd uit Europallets, half open maar toch intiem.

  ’s Nachts vet verlicht en natuurlijk vind je hier artiesten om je vingers bij af te likken. Als je van techno houdt tenminste, want dat is de muziek die de klok slaat in deze reuzecirkel van hout. Haast onnodig te zeggen: hier vind je de Nederlanders. We houden nu eenmaal van een opkomend zonnetje. Menig vriendschap is hier geboren.

  De techno-tempel van Sziget

  De techno-tempel van Sziget

  Camping

  Wat verder nog? Sziget heeft schaduw, en niet zo’n beetje ook. Vergis je niet: je wil niet om 9 uur je tent uit branden wanneer je pas om 7uur op je luchtbedje bent gaan liggen. Op Sziget zijn bomen je grootste vriend. Lees ons volgend Blog met o.a. campingtips voor Sziget.

  Budapest

  Al eens in Budapest gewest? Pareltje van een stad in Oost-Europa! En vanaf het festivalterrein ben je er zo. Voormalig hoofdstad ook van het Habsburgse rijk, en dat is te zien. Prachtige gebouwen, pleinen en fonteinen in overvloed.

  En geloof ons: deze stad is een heerlijke break van een dikke week kamperen. Trakteer jezelf en je vrienden op een badhuissessie. Compleet schoon loop je de stad in en geniet hier van een onvervalste Hongaarse Goulashsoep en een ijskoude pivo.

  Terug naar Sziget. Het is geen keuze tussen die strandvakantie of Sziget. Hier kun je zwemmen en feesten tegelijk. Sziget is bovendien relatief goedkoop, dus rondjes geven en krijgen wordt extra leuk. Je wordt vanzelf een honGaar.

   


  Sinds 2012 verzorgt Maximal de leukste busreizen naar binnen- en buitenlandse festivals. Boek je bustickets, maar ook camping- en festivaltickets. Voor meerdaagse festivals kun je shoppen en kiezen uit honderden producten voor op de camping. Onze touringcars zijn altijd voorzien van SKTB / ISO 9001 keurmerk. Met de Maximal busreis reis je veilig, relaxt en betaalbaar. Op langere reizen is er altijd een gebriefte reisleider aan boord en trakteren we je op gratis koude biertjes. Ontdek. Boek. Stap in!

  BOEK JE BUSREIS