• nl
  Background Image

  8 Tips voor Melt! Festival

  Waar: Ferropolis, Duitsland / Data: 14 juli t/m 16 juli  / Genre: Techno, Indierock, Drum n’ Bass


  Bereid je goed voor op Melt!

  Ga je naar Melt? Lees dan hier waar je op moet letten. Zo wordt jouw festival nog chiller. Lees ook: Melt! Festival: IJ-zer-sterk!

  De Melt! Camping

  Best een groot deel van je tijd ga je doorbrengen op de camping. Zorg er dus voor dat je je zaakjes op orde hebt op jouw nieuwe territorium.

  Campingplekken
  De camping opent op donderdag om 13:00uur en sluit op maandag om 12:00uur. Natuurlijk is er genoeg plek voor iedereen, maar de beste plekken vind je vooraan. Hier sta je in de buurt van de campingwinkels, het sanitair en last but not least: het meer. Kom dus op tijd aan op Melt!

  Tip #1: Zorg voor een plek vooraan op de camping. Je staat dan én bij de dixi’s in de buurt (niet ernaast gaan staan…) én dicht bij de bosjes voor wat slaap in de schaduw én dichtbij het meertje én dichtbij de winkels/barretjes.

  Tip #1a: Ga niet naast vadsige-asociale-bierpenzen-Duitsers met Wacken Open Air-like vette lange sluikharen-staart staan die maar 1 house-achtig plaatje kennen en die ook de hele dag op repeat hebben staan…

  Winkels
  Ergens in het midden van de winkelstrip vind je de campingwinkel, met daarin allerhande zaken die van pas kunnen komen tijdens je verblijf. Denk aan klapstoeltjes, luchtbedden en tenten. Wees er op tijd bij, voor je het weet is het uitverkocht. Het woord ‘voorraad’ kennen ze niet in Ferropolis.

  Tip #2: Voor €15,- huur je een batterijoplader, die je elke dag mag inwisselen voor een nieuwe. Prima te delen met je vrienden. En trouwens: hoe vaak ga je je telefoon nou eigenlijk gebruiken?

  Camping Noord is de plek waar je je haringen in de grond wil slaan.

  Camping Noord is de plek waar je je haringen in de grond wil slaan.

   

  Aldi, Lidl & Penny
  Het is heus: deze supermarkten vind je in het nabijgelegen Gräfenhainichen op ca. 5 km van de camping van Melt. Er is altijd wel iemand met wie je mee kan rijden en zo maak je meteen nieuwe vrienden. Het kan er druk zijn, dus ga op donderdag als het festival nog niet begonnen is.

  Tip #3: bespaar op inpakken en teveel bagage. Go local style, ontmoet Duitsers en hamster je suf in low-budget supermarkten op 10 minuten van de camping.

  Sanitair & Zuiverheid op Melt!

  Het sanitair op Melt! is lang niet slecht geregeld voor een festival. Natuurlijk zijn er de bekende Dixi’s, die je het beste kunt gebruiken ergens voor 12 ’s ochtends wanneer ze net gereinigd zijn.

  Op het festival vind je officiële wc-blokken, net als midden op het campingterrein: check het grote blok met douches en echte porseleinen toiletten. Mannen en vrouwen hebben ieder een aparte afdeling, maar verwacht geen afgesloten gedeeltes tussen jou en je seksegenoot. Schaamteloos inzepen op Melt! dus.

  Tip #4: In de Zuiddouches kun je voor een lousy €0,50,- gebruikmaken van WC en douche tegelijk. Op het festivalterrein vind je naast tijdelijke ook vaste toiletten: links vooraan.

  Reis gezellig mee met de bus naar Melt. Koude biertjes liggen in de bus en krijg je van het huis ????
  Attent in het Facebookevent & stay up-to-date.

  Banner Busreis Nederland

  Douchen of niet douchen: vies word je sowieso. Legendarisch voor ons was een editie waar een van onze vrienden uitsluitend witte T-shirts mee had genomen. Die waren dus binnen no time diep- en diepbruin. Geen dickbleek tegen opgewassen.

  Tip #5: Babydoekjes. babydoekjes. Babydoekjes! Je kleding vuil is tot daar aan toe, maar een schoon huidje wil iedereen wel. Koop daarom deze must-have. Tegen alle ranzigheid, waar dan ook. Ga voor de Kamille-editie.

  Het Weer op Melt!

  Na een regenachtige editie in 2012 volgden 2 subtropische festivalparadijzen. Ook hier zien we weer een reden om vooraan op de camping te staan.

  1. Bij regen: je bent sneller bij de catering en toiletten, kunt schuilen in de campingbarretjes en bent eerder bij de Busterminal voor de pendelbussen
  1. Bij zon: nog nooit heb je zo van bomen gehouden. Ze staan tussen de camping en het water en bieden je heerlijke schaduw als je je roes uitslaapt. En als je wakker wordt spring je natuurlijk in het water.

  Tip #6: Bij regen: Neem 1 of meerdere poncho’s mee. Wibra heeft ze vanaf €0,50,-

  Tip #7: Bij zon: neem waterpistooltjes mee zodat je altijd water bij je hebt.

  Vergeet die tent. Dit is de plek waar je wil slapen.

  Vergeet die tent. Dit is de plek waar je wil slapen.

   

  Het Eten op Melt!

  Het eten op de camping is erg Duits en goed te doen voor de tijd dat het festival duurt. Voor ieder moment van de dag vind je wat naar jouw smaak. De keukens op het festivalterrein variëren van Aziatisch tot Amerikaans en van Döner tot jawel: Duits. Check de maïskolven en het Italiaanse ijs op het festivalterrein.

  Tip #8: ga voor een gezond ontbijt op de campingwinkel. Lekkere Duitse broodjes, yoghurt-mueslimixjes en kakelverse smoothies. Wees er de laatste dag op tijd bij, het is op voor je het weet.

   


  Sinds 2012 verzorgt Maximal de leukste busreizen naar binnen- en buitenlandse festivals. Boek je bustickets, maar ook camping- en festivaltickets. Voor meerdaagse festivals kun je shoppen en kiezen uit honderden producten voor op de camping. Onze touringcars zijn altijd voorzien van SKTB / ISO 9001 keurmerk. Met de Maximal busreis reis je veilig, relaxt en betaalbaar. Op langere reizen is er altijd een gebriefte reisleider aan boord en trakteren we je op gratis koude biertjes. Ontdek. Boek. Stap in!

  BOEK JE BUSREIS